SIKTA MOT STJÄRNORNA 2023/2024

Få STJÄRNSTATUS på Dressyrgården 2023/2024 ⭐️

Catrin Henriksson och Dressyrgårdens projekt ”SIKTA MOT STJÄRNORNA”.
GOD RIDNING – INSPIRATION – UTVECKLING
TRÄNA – TÄVLA

Årligen arrangerar dressyrtränaren och -domaren Catrin Henriksson ⭐️SIKTA MOT STJÄRNORNA⭐️ (dvs en serie av Programridningar/Pay and Ride) på sin anläggningen Dressyrgården i Våxtorp. Ekipagen kan välja att vara med enstaka gånger eller i hela serien.
I år är det ett litet annat upplägg än tidigare år för att synkronisera med Dressyrgårdens årliga Kräftskiva där Dressyrgårdens Stjärnafton nu flyttar in permanent. Det kommer som tidigare år även en separat variant med annat upplägg online för att inspirera ekipage som inte har möjlighet att komma till Dressyrgården. Du som vill kan vara med både online och på Dressyrgården – följ anvisningarna för respektive arrangemang. Däremot kan man inte tillgodoräkna sig online för deltagande på Dressyrgården eller vice versa.

STJÄRNDRESSYREN är för att stimulera ryttare att rida bättre och förbereda sig mera inför tävling.

GOD RIDNING är för att stimulera intresset för god ridning och god grundutbildning. 2023/2024 är fjärde året med GOD RIDNING där fokus på ryttarens sits och inverkan kommer att belysas samt premieras!

⭐️ STJÄRNDRESSYREN går i fem omgångar 2023/2024 där man har chans att träna tävling på Dressyrgården. Ekipage som visar kontinuitet (deltager på minst tre av dessa fem omgångar) kommer vid ”DRESSYRGÅRDENS STJÄRNAFTON” att premieras med en snygg stallplakett i sandgjuten aluminium! Deltagare i STJÄRNDRESSYREN tävlar även om utmärkelsen ÅRETS STJÄRNA 2023/2024. Halloweendressyr, Påskdressyr, Första Majdressyr, Nationaldagsdressyr och Sommardressyr är de fem omgångar som ingår i Stjärndressyren. De ekipage som deltagit vid Första Majdressyr 2023 och/eller Nationdaldagsdressyr 2023 kommer att kunna tillgodo räkna sig detta inför det nya upplägget som går 2023/2024.

STJÄRNDRESSYR Preliminära datum:
Stjärndressyr omgång 1: Halloweendressyr 28 oktober 2023
Stjärndressyr omgång 2: Påskdressyr 1 april 2024
Stjärndressyr omgång 3: Första Majdressyr 1 maj 2024
Stjärndressyr omgång 4: Nationaldagsdressyr 6 juni 2024
Sjärndressyr omgång 5: Sommardressyr 21 juli 2024

❤️ GOD RIDNING går i fyra omgångar 2023/2024 (två gånger på hösten och 2 gånger på hösten) där man har chans att träna tävlingslikt på Dressyrgården och samtidigt bli bedömd hur man sitter och inverkar på hästen – lite som tävlingsformen Dressyrryttartest men här väljer du själv vilket program du vill rida. Ekipage som visar kontinuitet (deltager på minst två av dessa fyra omgångar) kommer vid ”DRESSYRGÅRDENS STJÄRNAFTON” att premieras med en stallplakett i sandgjuten aluminium. Tre ekipage som visar god ridning och god kontinuitet kommer att belönas med stora rosetter i valörerna guld, silver och brons. En vacker pokal kommer dessutom att delas ut till en GOD RYTTARE varje år. GOD RIDNING kommer vara en av parametrarna för att bli Dressyrgårdens Champion Rider 2023/2024. De ekipage som deltagit vid GOD RIDNING våren 2023 kommer att kunna tillgodo räkna sig dessa inför det nya upplägget som går 2023/2024.

GOD RIDNING Preliminära datum:
God Ridning omgång 1: 15 oktober 2023
God Ridning omgång 2: 18 november 2023
God Ridning omgång 3: 16 mars 2024
God Ridning omgång 4: 20 april 2024

🎬 ONLINE – Det blir också ett separat arrangemang digitalt – Sikta mot Stjärnorna Online 2023/2024 – för att inspirera ekipage som inte har möjlighet att komma till Dressyrgården. Litet annat upplägg men samma tänk – att kontinuitet premieras. Du som vill kan vara med både online och på Dressyrgården – följ anvisningarna för respektive arrangemang. Däremot kan man inte tillgodoräkna sig online för deltagande på Dressyrgården eller vice versa.

STJÄRNKVÄLLAR dvs temakvällar kommer att anordnas för att få inspiration till att tävla. Ryttarna kommer entusiasmeras att sätta upp mål med sin ridning, träning och tävlande – vi SIKTAR MOT STJÄRNORNA!

STJÄRNAFTON anordnas årligen på Dressyrgården och numera i samband med Dressyrgårdens Årliga Kräftskiva (även annan mat än kräftor) i slutet på sommaren/början på hösten 2024. Utmärkelser som ”Årets Stjärna 2023/2024”, ”Bästa Utveckling Ekipage 2023/2024” och ”Champion Rider 2023/2024” kommer att delas ut vid denna afton. De som under året visat kontinuitet i STJÄRNDRESSYREN respektive GOD RIDNING kommer att premieras. Även elevekipage som visar kontinuitet dvs tränar regelbundet och som på lokaltävling eller högre erhållit 70% eller mer kommer att presenteras och tilldelas medlemskap i ”70%-klubben”.

WALL OF FAME finns här på hemsidan ☺.

STJÄRNKLÄDER har tagits fram för att ytterligare stärka gemenskapen i projektet. En snygg hallonröd ridväst från Jacson med laxröda detaljer och silver brodyr på bröst och skuldra. För den som hellre vill ha en jacka finns även detta i samma färg och utförande. Kan köpas till subventionerat pris på Dressyrgården så länge lagret räcker. Gå in på webbshoppen och beställ STJÄRNVÄST eller STJÄRNJACKA.

Allt deltagande sker på egen risk. Läs Regler och villkor Dressyrgården.

Välkommen att inspireras!
Dressyrgården
Catrin Henriksson
0707-592310
WWW.DRESSYR.COM